Necessito un distribuïdor a l’estranger

Post 367 of 396

Abans de contractar un distribuïdor a l’estranger, prengui algunes cauteles…

Moltes empreses comencen a vendre els seus productes a l’estranger a través de distribuïdors radicats en aquests països. Doncs bé, si vostè també té previst fer-ho tingui en compte algunes qüestions:

  • Cerca. Tant l’ICEX com les cambres de comerç tenen serveis per a localitzar distribuïdors i agents comercials en països estrangers. Es tracta de serveis de pagament, però li permeten “filtrar” possibles distribuïdors seleccionant els que millor s’ajustin al seu producte.
  • Marca. Abans de contactar amb un distribuïdor a l’estranger, protegeixi la seva marca. No confiï pensant que ja la té registrada a Espanya: la protecció que atorga la marca és territorial, de manera que també ha de protegir-la en aquests altres països en els quals va a començar a vendre els seus productes.
  • Contracte. Si finalment selecciona algun distribuïdor també és convenient que signi un contracte per escrit en què quedin clares les seves obligacions.

distribuidor-extranjero

Distribuïdor estranger

En el contracte de distribució que signi amb els seus distribuïdors estrangers és convenient que reguli amb detall diverses qüestions. Per exemple, el territori en què actuarà el distribuïdor o què tribunals seran competents per resoldre els seus possibles discrepàncies.

Consulteu-nos si va a contractar un distribuïdor dels seus productes a l’estranger. L’assessorem sobre com protegir els seus interessos i sobre com formalitzar la relació amb ell.

Font: Indicator

Menu