¿Protecció de dades sense cost?

Post 5 of 347

Desconfiï si algú li ofereix serveis relatius a la protecció de dades a cost zero

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades ha publicat un document alertant a les empreses de el risc de contractar serveis d’adequació a la normativa de protecció de dades a “cost zero”:

ebs

  • Algunes empreses ofereixen aquests serveis gratuïts o a un preu molt baix al·legant que el cost del servei es pot imputar al crèdit de formació de què disposa l’empresa (i que aquesta recupera després en els seus pagaments a la Seguretat Social). Recordeu que les empreses disposen d’un crèdit anual per gastar en formació per als seus treballadors.
  • L’Agència adverteix que finançar el servei d’adequació a la normativa de protecció de dades amb el crèdit de formació pot ser sancionat per la Inspecció de Treball (amb multes de a partir de 626 euros).

Protecció de dades

Si contracta aquests serveis, assegureu-vos que no s’incorre en aquestes pràctiques. Recordeu, a més, que en el web de l’Agència està disponible l’eina gratuïta “Facilita RGPD” perquè les empreses que tracten dades personals d’escàs risc puguin complir la normativa.

Els nostres professionals l’assessoraran i verificar si la seva empresa està complint la normativa de protecció de dades.

Font: Indicator

Menu